We trokken deze tip uit een steeds leger wordende glazen pot (er zitten nog 5 tips in) en wie weet komt er nog een gast tip…. We hebben dus voor nog 7 weken tips en dan is onze onthaast-inspiratie op.

De tip van deze week is er 1 waar ik meteen blij van werd. Ik (Linda) ben namelijk dol op wandelen. Het liefst zou ik naar het werk wandelen, helaas moet ik daar voor dan weer net te vroeg uit mijn bed. Ik vind wandelen de ultieme manier om uit mijn hoofd en in mijn lijf te komen. Toen ik vele jaren gelezen in een burn-out zat is wandelen mijn redding geweest. Ik heb heel veel rondjes om de Sloterplas gelopen en was ook vaak te vinden in het Westerpark. Gewoon mijn ene voet voor mijn andere voet zetten en gaan.

Voordeel van wandelen is tevens dat het gratis is en dat is gezien de budgetbewust challenge dan weer heel erg fijn. Andere voordelen van wandelen zijn uitgebreid bekend en in menig artikel al beschreven. Kijk bijvoorbeeld hier maar eens naar: https://www.cosmopolitan.com/nl/health-en-body/a13116981/waarom-wandelen-zo-goed-voor-je-is-alle-redenen-op-een-rij/

Benieuwd naar wat het jou gaat opleveren? Laat je het ons weten?

Onze lezers score:
[Total: 3 Average: 4.7]

2 reacties op “Wandel elke dag minstens één half uur

 1. Linda zegt:

  Wat ik verwachtte, bleek te kloppen. Ik vind wandelen heerlijk. Nu had ik afgelopen week de mazzel dat ik met andere kon wandelen. De ene dag door de stad en de andere langs het strand (wat ook weer helemaal mooie plaatjes op leverde). Wandelen doe ik graag en met plezier. Voor mij een ideale manier om uit mijn hoofd en in mijn lijf te komen.

 2. Jeroen zegt:

  Ik wandel graag; dus dit was een fijne weektip!
  Een stukje wandelen en lekker mijn hoofd leeg laten waaien of gezellig met Linda praten. Heerlijk!
  Maar ook om eens mijn gedachten te ordenen en rustig ergens naar te kijken. Ik moest gisteren bijvoorbeeld poolcompetitie spelen en merkte dat ik daar soms rustig om de tafel wandel om even naar een situatie te kijken en een oplossing te verzinnen of als ik spanning voel, dan wandel ik een extra rondje om de tafel en ben ik rustig wanneer het nodig is.

  Mooie tip dus! Wij blijven wandelen 🙂

Geef een antwoord