Tja, en dan is het opeens zover: De allerlaatste tip uit de pot. De tips zijn op, dit is de allerlaatste. Zijn we dan klaar met onthaasten? Zeker niet, wij onthaasten lekker door, alleen niet meer online. Er is een mooie website ontstaan met 35 tips om nog eens te herhalen of na te lezen. Wat het ons heeft opgeleverd zullen we volgende week vast nog met jullie delen. Voor nu focussen we ons op de laatste tip.

Heb je nog een huistelefoon? Of alleen een mobiele telefoon? En hoe vaak hang je dan nog wel eens langdurig aan de lijn met iemand?

Onlangs heb ik met een vriendin via de app een afspraak gemaakt om even uitgebreid met haar te kunnen bellen en toen we elkaar aan de lijn hadden was het echt heel fijn. Ik kan me de tijd nog herinneren (ja, ik voel me nu heel oud) dat ik een pot thee zette, in het hoekje van de bank kroop en langdurig aan de telefoon hing met een vriendin. Op de ene of andere manier is het nu voornamelijk appen wat we doen.

Ik vond deze vlog: https://www.ze.nl/artikel/207857-10x-waarom-bellen-beter-is-dan-appen. Allemaal goede redenen om toch weer te gaan bellen (ook al is het zo 1995). Ik ga in ieder geval op zoek naar dat nostalgische gevoel van bellen met iemand en ouderwets bijkletsen. Doe je mee?

Onze lezers score:
[Total: 2 Average: 4.5]

2 reacties op “Bel iemand die je anders zou appen

 1. Linda zegt:

  Op de allerlaatste dag van de week had ik dan een telefoonavondje. Eerst met mijn mams aan de telefoon gehangen en vervolgens met vriendinnetje. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat vriendinnetje na eindeloos appen mij ging bellen en vroeg: Waar zijn we nu eigenlijk mee bezig? Jeroen riep vervolgens vanuit de keuken: He, je doet de tip van deze week! Ohw ja…… Afgelopen week was ik nog aan het herstellen van een zware verkoudheid en een verstopte oor, vervolgens werd ik behoorlijk ongesteld. Dat zijn meestal niet de moment waarop ik uitgebreid aan de telefoon wil hangen met iemand. Meestal wil ik dan met een dekentje op de bank en gaar koken in mijn eigen zielig zijn. Terwijl het vaak helpend is om even van me af te praten en te delen hoe ik me voel. Voor onthaasten geldt vaak hetzelfde. We weten hoe fijn het is om te doen en toch…..

 2. Jeroen zegt:

  Dat is makkelijk zeg; een apparaat waarmee je vanaf een afstand iemand direct kan spreken!
  Ik had met twee vrienden afgesproken via WhatsApp en dat ging al van: iemand doet een voorstel en de dag erna heeft iedereen gereageerd en dan doet iemand een tegenvoorstel en dan na uiteindelijk 3 dagen ongeveer hadden we soort van een tijd en een plaats… Een uur voordat we afgesproken hadden, appt een van de vrienden dat hij het niet gaat redden, maar ons op de hoogte gaat houden; de tijd loopt gestaag verder en ik kijk steeds op mijn klok, want ik moet nog 25 minuten fietsen om op de locatie te komen waar we afgesproken hebben, maar ik wil er ook niet voor Jan met de korte achternaam staan en nog een uur wachten in de kou.
  Dan was de weektip een uitkomst! Ik belde de andere vriend: “goh, ik moet zo 25 minuten fietsen, wat doen wij?”
  “Oh, zullen wij anders vast daarheen gaan? dan kletsen wij vast bij en dan komt de derde er later wel bij”
  “Lijkt me prima!”
  Even de telefoon oppakken om te bellen ging echt zo veel makkelijker dan heen en weer appen! En daarnaast zorgde het dat er totaal geen stress (meer) was over of het wel zou lukken met de afspraak en of ik niet in de kou zou staan in mijn eentje (onrealistische angst als je een lunchafspraak hebt gemaakt en gewoon binnen kan wachten, maar toch…)
  Ideale tip dus!

Geef een antwoord