Druk druk druk! opzij opzij opzij!
Wat zou er gebeuren als we minder afspraken hadden? Minder dingen om naar toe te rennen? Minder dingen om over te stressen?
Veel van de tips die we al gedaan hebben gaan over hoe je beter om kan gaan met alles wat je op een dag ingepland hebt staan en hoe je ruimte maakt voor jezelf…

Wat nou als we het eens omdraaien en wat minder inplannen op een dag?

Dat is waar de tip van deze week over gaat: maak maar één afspraak per dag in je agenda. Ik weet nog goed een moment zo’n 12 jaar geleden dat ik naar mijn agenda keek en zag dat ik op maandag moest poolen, op dinsdag moest poolen, op woensdag zaalvoetballen, op donderdag met het andere team zaalvoetballen, op vrijdag vrijdagmiddagborrel had met werk, op zaterdag met vrienden afsprak en/of ging poolen en/of naar Ajax en op zondag toernooi ging poolen of naar Ajax, afhankelijk van het wedstrijdschema. En dan de volgende week weer en de week erna weer, etc. Een goede vriend van me had elk weekend zelfs 5 a 6 afspraken staan om bij mensen langs te gaan of andersom.

Dan heb je dus een agenda vol leuke dingen, maar ik liep mezelf voorbij. Soms is het fijn om gewoon even niets te hebben! Vandaar deze tip. Kijk eens naar je agenda en bekijk wat er zou gebeuren als je wat minder afspraken zou maken en wat meer voor jezelf zou kiezen?

Misschien lukt het je niet om deze week al meer tijd vrij te maken, omdat je al afspraken hebt gemaakt waar je je aan wilt houden, maar vraag jezelf ook eens af wat er zou gebeuren als je tegen de mensen met wie je een afspraak hebt zegt: “Sorry, ik loop mezelf voorbij en kan die dag niet”?
Wat gebeurt er als je je balans probeert te verschuiven naar wat meer aandacht voor jezelf?

Denk er eens over na; probeer het eens; kijk wat het je brengt!

Onze lezers score:
[Total: 2 Average: 5]

2 reacties op “Maak maar één afspraak per dag in je agenda

 1. Linda zegt:

  Jaaaa, deze tip is me super makkelijk afgegaan. Ik had namelijk niets in mijn agenda staan, ik had alles afgezegd door de griep. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik meer dan 1 afspraak moest afzeggen per dag. Tijdens de vakantie hadden Jeroen en ik besloten dat het eerste gedeelte van de vakantie het actief gedeelte zou zijn en het laatste gedeelte het relaxen op het strand gedeelte. Het eerste gedeelte ging me beter af. Ik vind het altijd fijn om bezig te zijn, iets te doen. Lezen, kletsen, muziek luisteren, werken, afspreken om wat leuks te doen. Als ik ziek ben kan dat allemaal niet want mijn lijf heeft rust nodig. Verrassend was dat ik me er nu beter aan kon overgeven en ziek kon zijn, hoewel ik er nu ook wel weer klaar mee ben. Niets doen duurt me al snel te lang. En ja op het werk heb ik meestal wel meer dan 1 afspraak in mijn agenda staan en vervolgens ook nog aardig wat privé afspraken. Deze tip doet me realiseren dat ik nog meer evenwicht wil in werk, privé en tijd voor mij.

 2. Jeroen zegt:

  Balans is het sleutelwoord voor mij. Ruimte om een afspraak te maken en ruimte om dat even niet te doen.

  Toen Linda en ik afgelopen september op vakantie in Rome waren, probeerden we niet té veel te willen zien. Er is namelijk zoooooo veel te zien in Rome dat het makkelijk is om daardoor niets meer mee te krijgen van waar je bent en van wat je gezien hebt. Je bent dan alleen maar aan het haasten om van de ene plek op de andere plek aan te komen en ziet niet dat je je in één van de mooiste steden van de wereld bevindt. Ons gekozen ritme was om ’s ochtends ergens heen te gaan en dan misschien ’s middags nog; daardoor hadden we de ruimte om als we ergens liepen en we zagen in een zijstraat iets moois – en dat gebeurde vaak! – om dan even die zijstraat in te duiken en daar het moois te bekijken.

  Afgelopen zondag moest ik poolcompetitie spelen om 13:00 en om 16:00 is er altijd een huistoernooitje elke zondag. Nadat de poolcompetitie was afgelopen, ergens na vieren al, vroeg iemand die naast me aan de bar stond: “Moet je niet meespelen met het huistoernooi?”
  Ik heb uitgelegd dat dat voor mij zou betekenen dat ik mijn laatste wedstrijd in de competitie bezig ben met dat ik op tijd klaar moet zijn om op tijd voor het huistoernooi te zijn; dat er een kans is dat ik daardoor verlies omdat ik net met mijn hoofd bij de wedstrijd zit en dat ik dan daarna huistoernooi zou gaan spelen terwijl ik met mijn hoofd nog bij de wedstrijd zit die ik dan onnodig verloren zou hebben (of in ieder geval niet de aandacht gegeven zou hebben die de wedstrijd verdiende) en dat ik dan ook onnodig wedstrijden verlies ook in het huistoernooi en daar (nog meer) geïrriteerd over zou raken.
  Het resultaat van twee leuke dingen willen doen zonder daarvoor de ruimte te hebben, zou dus zijn dat ik beiden niet van zou genieten… Een makkelijke keuze om te maken dan!

  Dat is wat ik het mooie ook van deze tip vind: jezelf de ruimte geven om te genieten! Geniet van die ene afspraak in je agenda en maak daar wat moois van!

Geef een antwoord