Het einde van het jaar nadert, nog 3 nachtjes slapen en dan leven we in het jaar 2020. Tijd voor een terugblik op 2019 en ons onthaasten-project. We begonnen ons project vanuit een behoefte om meer te vertragen en bewuster in het moment te leven. Terwijl we onderweg naar Frankrijk waren met de auto, bedachten we allemaal weektips om onszelf uit te dagen wekelijks te onthaasten. Aan het begin van de week trokken we dan een lootje om zo ook nog wat aan het lot over te laten.

Het project startte feestelijk met een champagneborrel waarin we onthulden dat we gingen onthaasten en vervolgens een high beer om te vieren dat de site online was. De toon was gezet.

Proosten! De site is online…….

Als ik nu zo door al onze berichten op facebook scrol zie ik dat we vooral veel lol hebben gehad met het posten van de tips en de filmpjes. Ook valt op dat er opvallend vaak eten op een foto of filmpje te zien is. Ik moet lachen om mijn eigen reactie op de tip: Luister elke dag bewust 15 minuten naar klassieke muziek, gelukkig liet Hanneke me vervolgens zien dat klassieke muziek in het Concertgebouw wel echt heel mooi kan zijn. Sem en Snoopy (onze katten) hebben vaak gefungeerd als de ultieme vorm van onthaasten en zijn nog steeds onze rolmodellen.

Chillen

Uiteindelijk namen we toch ook vakantie van het onthaasten door naar Rome en Sicilië te gaan, dat voelde al wat raar. Want waarom zou je vakantie nodig hebben van het onthaasten? Bleek dat het toch nog wel arbeidsintensief is om aan het begin van de week en het einde van de week jullie te informeren over onze vorderingen als het ging om onthaasten en wij er steeds minder blij van werden. Dus toen er een bodem in zicht kwam bij onze onthaast-tips-pot waren wij hier stiekem wel blij mee en besloten om niet meer online te onthaasten en des te meer offline te onthaasten.

Vakantie van het onthaasten 🙂

Offline is wat mij betreft wel 1 van de toverwoorden als het gaat om onthaasten. Onthaasten is leven in het moment, genieten van wat er is, voelen wat er te voelen is, doen waar JIJ blij van wordt en langszaam leven. Een yoga-docent zei afgelopen week: merk je dat je gedachten afdrijven? Geef jezelf dan een compliment, want dit het is het moment dat je weer in het nu bent. Dat zelfde geldt voor onthaasten, bemerk je dat je aan het haasten bent? Dat is goed want dan vertraag je! Soms is het zo simpel dat het geniaal is.

Ik scrol met veel plezier nog eens door 2019 en geniet van de tips, reacties en filmpjes. Jullie hopelijk ook! Dan rest mij niet anders dan jullie een inspirerend, gek, creatief, grappig, liefdevol en langzaam 2020 toe te wensen. Heb het goed.

Onze lezers score:
[Total: 0 Average: 0]
Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.

Geef een antwoord