Lastige tip om je aan te houden als je onder andere een Facebook-pagina runt met Onthaasttips…
Ik ken veel mensen die vinden dat ze te veel tijd aan Social Media besteden; daar is denk ik ook de meeste winst te behalen uit deze tip: de tijd die je uitspaart kan je op andere manieren toepassen, waardoor je met je andere bezigheden minder in tijdnood komt en/of ook meer tijd voor jezelf hebt.

Mag je dan niet meer op Facebook kijken?

Linda en ik waren afgelopen weekend een weekendje weg met Linda’s familie en daar kregen we over deze tip de vraag: “Mag je dan helemaal niet meer op Facebook kijken?”
Ons antwoord hierop was dat we aanmoedigen om een manier te vinden om minder Social Media te gebruiken; voor sommigen zal dat zijn om helemaal Facebook van hun telefoon te verwijderen, voor anderen om te proberen minder naar de telefoon te grijpen elk moment van de dag. Het gaat erom om je eigen invulling te vinden!

Wat werkt er voor jou?

We komen vaak terug op de vraag: “wat werkt er voor jou?”
Dit komt omdat we ervan uitgaan dat mensen verschillend zijn en iedereen op een andere manier kan onthaasten; kijk bijvoorbeeld naar onze ervaringen met de klassieke muziek: iets dat voor mij goed werkte, werkte voor Linda totaal niet en misschien zelfs wel averechts. Probeer steeds nieuwe dingen uit en kijk wat je er voor jezelf uit kan halen!

Onze lezers score:
[Total: 2 Average: 2.5]

2 reacties op “Beperk je Social Media-gebruik

  1. Linda zegt:

    Ik was sterk gemotiveerd voor deze tip. Ik vind namelijk al tijden dat ik teveel op Social Media zit en vind dat dit teveel tijd in beslag neemt. Echter afgelopen week zat ik niet lekker in mijn vel. Ik had last van mijn hormonen, baalde dat 1 leuke collega afscheid nam en ik daar niet bij was en was gefrustreerd over mezelf. Gevolg; nog meer Social Media. De sterke behoefte om even niet met mezelf bezig te zijn maar te scrollen, scrollen en nog meer te scrollen… even niet in contact met mezelf en mijn boosheid. En je raadt het al: Nog meer boosheid en frustratie. Gelukkig konden Jeroen en ik er een grappig filmpje over maken, waar ook Snoopy zich mee bemoeit. Dat is dan gelijk een mooi ezelsbruggetje naar de tip van deze week.

Geef een reactie