Deze week hebben we weer een gast tipgever en deze week van de geweldige, spontane, gulzige, liefdevolle, passionele, talentvolle en super lieve Kinga Sidor.

Haar tip is: Doe elke dag minstens 3 minuten een buddhist meditation in the Samatha Tradition.

Het gaat erom dat de oefening bedoeld is om je mind te trainen, je krijgt een enkele focus op je ademhaling. Je volgt de kwaliteit van je ademhaling. Je traint waar je aandacht aan geeft. Je geeft aandacht aan je adem en dus niet aan je omgeving. Deze oefening kalmeert je geest en brengt je hersenen in een lagere golflengte. Van de bèta naar de alfa golflengte. Het creëert meer afstand tot alles wat er gebeurt. Je hoeft dus niet mee te gaan met alles wat er om je heen gebeurt, hierdoor kalmeer je.

Kinga doet deze oefening vaak aan het begin van haar yoga-lessen.

Je kan deze oefening 24 minuten, 12 minuten, 6 minuten of 3 minuten doen.

Haar advies is om te beginnen met 3 minuten.

Wij zijn benieuwd.

Kinga geeft heel fijne yoga lessen en soms ook een mooie retraite. Je kunt haar volgen op: https://www.facebook.com/KINGAWOMENALIVE/

Onze lezers score:
[Total: 2 Average: 2.5]

2 reacties op “Doe 3 minuten per dag Buddhist Meditation in the Samatha Tradition

  1. Linda zegt:

    Ik begon heel goed met deze tip. Op dinsdagochtend was ik naar de restorative yoga. Lovely Uhlenbeek geeft dan een heerlijk les en had het ook over aanwezig zijn bij jezelf en je ademhaling. Als om je heen is constant in beweging en jij bent het enige dat vast aanwezig is. Je bewust zijn van je ademhaling en je aanwezigheid helpt om in het hier en nu te zijn. Na de les was ik dan ook volledig ontspannen en opgeladen. De volgende dag werd ik echter ongesteld en had ik al veel moeite om mezelf aardig te blijven vinden, mijn hormonen schoten alle kanten op en ik voelde me alles behalve ontspannen en gecentreerd. Dit is eigenlijk de rest van de week zo gebleven. Had ik dan niet juist deze tip meer moeten oefenen? Waarschijnlijk wel. Ik had echter meer behoefte aan een beetje niets doen op de bank, met een dekentje en Once upon a time te kijken. Was in ieder geval heel onthaastend.

  2. Jeroen zegt:

    Rustig… even zitten en ademhalen. Dat doe je toch elke dag? Het is me niet gelukt het elke dag te doen; of tenminste elke dag bewust de meditatie te doen. Wanneer ik het wel deed, werd ik er een beetje onrustig van; mijn gedachten dwaalden af, juist omdat dat niet de bedoeling was. En dan dacht ik aan de tips om je gedachten niet af te laten dwalen, maar betekende dat dan dat mijn gedachten verder afdwaalden? Misschien dat het me daarom niet elke dag lukte, omdat ik er moeite mee had.
    Ik denk dat het beter werkt als start van een yogales inderdaad. Kalmerend met een stem erbij die je erdoorheen praat; zo stel ik het me dan voor…

Geef een antwoord