Ons eerste lootje! De eerste opdracht!
Nog even kort de uitleg: wekelijks trekken we een lootje en kiezen we zo 1 tip om te onthaasten uit die we die week gaan uitproberen.
Waarom we dit met lootjes doen? we willen voorkomen dat we opdrachten gaan uitzoeken op basis van wanneer het toevallig goed uitkomt. We zijn op zoek naar het effect van de verschillende tips om te onthaasten in verschillende situaties; met lootjes denken we de eerlijkste kans te geven aan alle tips om goed beoordeeld te worden.

De opdracht

We gaan dus 1 week geen televisie kijken. In 2018 keek de Nederlander gemiddeld 173 minuten per dag televisie waarbij online kijken nog niet is meegenomen (bron). Een belangrijk deel van onthaasten zit in het zorgen dat je meer tijd hebt om de dingen te doen die je wilt doen; hier zit meteen een belangrijk onderdeel van de opdracht in: “de dingen die je wilt doen”. Voor sommige mensen is televisie kijken hun ontspanning of noodzakelijk; voor anderen is hun televisiekijkgedrag iets wat ze graag aanpassen. Bij ons in huis hebben we het vaak gehad over 1 dag in de week geen televisie kijken. Het lijkt ons dus interessant om te kijken hoe deze opdracht ons bevalt.

Lees hieronder onze ervaringen met deze opdracht!

Onze lezers score:
[Total: 2 Average: 4]

2 reacties op “Kijk 1 week geen televisie

 1. Jeroen zegt:

  Mijn eerste reactie toen deze opdracht gekozen werd, was om in mijn hoofd na te gaan of ik Real Madrid – Ajax zou missen door een week geen TV te kijken. Ik denk dat daarin ook mijn grootste negatieve reactie op de opdracht lag; de inperking van je eigen keuze. Ik heb graag zelf de keuze over wat ik wanneer wel of niet doe en als ik het fijn vind om TV te kijken, dan wil ik TV kunnen kijken.

  Wat ik aan de andere kant merkte was dat ik opeens veel meer tijd had op een dag; die paar extra uurtjes ’s avonds helpen daarin, maar ook merkte ik dat ik meer avonden eerder en beter ging slapen waardoor ik uitgeruster aan de dag erna begon en daarin meer gedaan kreeg.

  Om op sommige avonden toch een “ontsnapping” te hebben om te ontspannen, ben ik meer gaan lezen; een willekeurige thriller kijken of lezen ontspant voor mij allebei bijna altijd wel en misschien heb ik zelfs een lichte voorkeur voor lezen in dat geval.

  Overall denk ik dat ik wel tevreden ben over deze weekopdracht; Linda en ik hebben het er al over gehad om wat minder TV te kijken en dat lijkt me de juiste aanpak voor mij. Dit is ook een belangrijk deel van waarom we deze weekopdrachten en tips uitvoeren; het is niet het doel om voor de rest van je leven iets totaal niet meer te doen, maar het is belangrijk om er over na te denken wat het effect van iets kan zijn en dat op je eigen manier te implementeren in je eigen leven.

  Op naar de volgende opdracht!

Geef een antwoord