Het is voor mij helaas niet haalbaar om elke dag met deze boot naar het werk te gaan….. maar wie weet roept er binnenkort iemand met boot spontaan dat ze me wel naar het werk varen.

Wist je dat van de talloze beslissingen die jij op een dag neemt een groot deel, zo’n 90 procent, onbewust is. Je handelt wel naar de beslissing maar je hebt er niet echt actief over nagedacht. Zo is het ook met de route die je neemt naar de werk. De tip van deze week is dan ook om elke dag een andere route naar het werk te nemen.

Toen er vorig jaar betaald parkeren werd ingevoerd op het werk, besloot ik om op de fiets naar het werk te gaan om me geen extra kosten op de hals te halen. Eerlijk gezegd ben ik elke dag opnieuw dankbaar dat er betaald parkeren is ingevoerd, want ik geniet van het fietsen in de vroege ochtend. Ik fiets dan ook bijna altijd door het Westerpark.

Ik heb de mazzel dat ik met de fiets op de pont naar Amsterdam Noord mag en dan vanaf het stenen hoofd met de kleinste pont kan gaan. ’s Ochtends om kwart voor acht zijn er nog niet veel mensen op de pont. Ik voel me dan ook vaak speciaal als er voor mij en nog een handvol mensen een boot over het IJ vaart.

Het nemen van een andere route zit hem dus niet alleen in de weg ernaar toe maar kan ook het aanpassen van je vervoer zijn. Ga eens met de bus, auto of fiets. Of ga lopend naar je werk als dat kan.

Onze lezers score:
[Total: 2 Average: 3.5]

2 reacties op “Neem elke dag een andere route naar het werk

  1. Linda zegt:

    In het kader onthaasten heb ik deze week maar 2 dagen gewerkt en ben ik dus 2 keer op een andere manier naar mijn werk gefietst. Op dag 2 ging het echter bijna mis. Ik was al op een kwart van mijn ‘normale’ route, toen ik me opeens realiseerde wat de tip van deze week was. Ik ben dus abrupt de andere kant op gefietst en was blij dat ik al vroeg op de fiets zat. Ik fietste namelijk voor een groot gedeelte over de haarlemmerstraat, meestal vermijd ik straat voor de enorme drukte. Afgelopen vrijdag kon ik wel genieten van de rust in de straat en de zon op mijn gezicht. Ook op de pont naar Amsterdam Noord was het lekker rustig. Het is even uit je comfortzone om opeens een andere route te nemen maar het helpt om met meer aandacht voor je omgeving op de fiets te zitten. Ik merk sowieso dat hoe minder ik mee ga in de gejaagdheid van iedereen op de fiets en hoe meer ik lekker wacht op het stoplicht of de ander laat voor gaan, hoe blijer en ontspanner ik op mijn werk kom.

Geef een antwoord