Iedereen luncht wel eens achter zijn of haar bureau; ik weet dat ik dat heel vaak heb gedaan. Wat al voor een grote verandering zorgde was onze eerdere tip om meer tijd om te koken te nemen. Bij mij resulteerde dat er al meer in dat ik ook voor de lunch meer tijd neem.

Waarom is het dan niet goed om achter je bureau te lunchen?

Juist op de momenten dat je het druk hebt en stress ervaart is het belangrijk om even afstand te nemen; je lichaam gaat dan uit de stress-stand en je verteert je lunch makkelijker waardoor je er ook meer energie aan over houdt. Daarnaast kan het ook natuurlijk gewoon lekker zijn om even eruit te stappen en ergens anders aan te denken.

Lunchen met collega’s kan hierin ook veel voordelen hebben; niet alleen help je elkaar om even afstand te nemen en de tijd te nemen voor de lunch, daarnaast helpt het met elkaar lunchen ook vaak om elkaar beter te leren kennen en een beter groepsgevoel te krijgen. Niet voor niets zie je dat veel bedrijven tegenwoordig uitgebreid promoten hoe leuk de lunch op kantoor wel niet is en moedigen ze aan om samen te lunchen of andere activiteiten buiten werk om met elkaar te doen. Teamwork is in elke groep belangrijk en samen lunchen is een van de dingen die daar aan bijdragen.

Eten verbindt; dit is ook wat ik met een ander project (Cookovery) wil uitdragen: meer aandacht voor elkaars eten en elkaars cultuur helpt om elkaar beter te begrijpen.
Bekijk ook eens het Cookovery Pinterest-bord met alle lunchgerechten voor inspiratie voor een leuke lunch op een andere plek dan je bureau 🙂

Lekker naar buiten in de lunchpauze
Lekker naar buiten in de lunchpauze
Lekker lunchen
Lekker lunchen
Onze lezers score:
[Total: 2 Average: 5]

2 reacties op “1 week niet achter je bureau lunchen

 1. Linda zegt:

  Afgelopen week had ik het genoegen om dagelijks samen met mensen te lunchen. Dus niet achter mijn bureau, maar in verbinding met anderen. En het is me uitstekend bevallen. Ik was drie dagen in Lochem voor het jaarprogramma Tovervloed voor ondernemers. Elke dag staat dan je lunch voor je klaar, je kunt pakken waar je zin in hebt. Vers gemaakte soep, een salade, verschillende broodjes en allerlei soorten beleg. Er wordt voor je gezorgd en dat maakt dat je extra geniet van alles. Gelukkig konden we ook buiten lunchen omdat de zon zich met regelmaat liet zien. Het beste uitzicht had ik tijdens de lunch afgelopen zondag. We waren in het nationaal park Maasduinen (zeer de moeite waard). Daar waren we op het beste terras van Limburg en hadden een fenomenaal uitzicht. Ik wil eigenlijk alleen nog maar buiten lunchen. Misschien een tip voor een volgende keer. Deze tip ga ik blijven doen. Even van je plek en genieten van mensen en eten.

 2. Jeroen zegt:

  Stiekem had ik deze tip al een beetje toegepast bij de tip over meer tijd nemen om te koken en daarmee ook om te eten. Wat me nu opviel nu de tip “terugkwam” is dat ik – hoewel ik zeer enthousiast was over de eerdere tip – toch vaak weer achter mijn bureau bleek te eten. Apart is dat toch dat als je weet dat een verandering van je gewoonte je heel goed bevalt, dat het dan toch heel makkelijk blijkt om terug te vallen in je oude gewoonte…
  Daarom was ik eigenlijk extra blij met deze tip dat die terugkwam, want het deed me eraan denken hoe fijn het eigenlijk is om de tijd te nemen om te lunchen en dit niet snel achter je bureau te doen!
  Misschien hadden jullie trouwens al gezien dat er sinds kort een sterretjes-beoordeling toe te kennen is bij elke tip; Linda en ik gaan alle tips nog een keer doorlopen om deze te beoordelen… Ik ben benieuwd of ik dan ook andere tips weer tegenkom die ik (helaas) niet meer toepas.
  Graag nodig ik jullie ui om ook door de oude tips heen te lopen en deze te beoordelen! misschien herkennen jullie ook nog iets dat je alweer vergeten bent om toe te passen?

Geef een antwoord