Het tweede lootje dat niet van onszelf afkomstig is…
Wij hebben het iets aangepast voor onze weekopdracht en er een week niet wisselen van rij in de supermarkt van gemaakt; dat leek ons een mooie start.

Zelf heb ik de luxe dat ik thuiswerk; ik pas mijn pauzemoment waarop ik boodschappen doe aan aan mijn verwachting hoe druk het is bij de supermarkt; dat is ongeveer op doordeweekse dagen ’s ochtends voor 11:30 of ’s middags na 14:30 en voor 17:00; waarbij woensdagmiddagen weer net anders zijn. Vergelijk dat eens met de ervaring van Linda bij de opdracht van een paar weken geleden!

Voor mij werkt dat vaak om de situatie te vermijden, maar dat is niet altijd mogelijk. Toen ik het afgelopen weekend over deze opdracht had, kwam direct de vergelijking met van baan blijven wisselen in de file naar voren; levert dit echt winst op? Wat daarnaast naar voren kwam is perceptie: het gevoel dat het gras altijd groener is bij de buren…

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met deze tip!

Onze lezers score:
[Total: 2 Average: 4.5]

2 reacties op “Nooit meer wisselen van rij (in de supermarkt)

  1. Jeroen zegt:

    Meteen de eerste dag dat we met deze tip bezig waren, kreeg ik al de bevestiging dat dit bij mij past. Ik liep rustig naar een rij bij de supermarkt en vanaf de rij naast me werpt een gehaaste jonge vrouw zich met een snoekduik voor me en gooit haar boodschappen op de band en keek me even aan; niet met zo’n blik van “oh sorry; stond je er ook, vind je het erg?”, maar met zo’n blik van “zo! heb ik mooi een plekje eerder in de rij te pakken…”. In mijn hoofd zat er meteen een kwaadaardig lachje bij haar blik; mijn associaties varieerden van Blofeld van James Bond tot Mister Burns uit de Simpsons en ik verwonderde me dat iemand het zo belangrijk kon vinden om eerder in de rij te staan bij de kassa… Ik heb vervolgens rustig de extra minuut in de rij gewacht die het misschien duurde omdat ze haar 3 artikelen zo graag eerder wilde afrekenen waarna ik rustig mijn eigen artikelen heb afgerekend.
    Misschien liep zij wel naar huis met de gedachte aan hoe ze toch mooi een plekje winst had geboekt. Ik weet dat ik onderweg naar huis liep met de gedachte hoe heerlijk het kan zijn om ontspannen zonder haast in het leven te staan.

Geef een antwoord