Klinkt voor sommige mensen als makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben eigenlijk meteen enthousiast en doe dit al mijn hele leven. Volgens mijn moeder kun je een kanon naast mijn bed afschieten en dan nog wordt ik niet wakker. Behalve dan toen die keer dat ik midden in de nacht werd gebeld en iemand mijn oppaskat had gevonden die was weggelopen.

Wat zijn de voordelen van voldoende slapen?

Dit vond ik na 1 minuut googelen:

 • Van slapen krijg je minder snel gezondheidsproblemen
 • Je snackt minder (merk ik weinig van)
 • Diep slapen zorgt voor een sterk immuunsysteem
 • Slapen is goed om je geheugen in tact te houden
 • Je krijgt meer dingen gedaan op een dag
 • Je bent minder vatbaar voor een depressie
 • Genoeg slapen is goed voor je sociale leven
 • Je hebt een hogere pijngrens

Hoe zorg je dan dat je voldoende slaapt?

Wat voor mij werkt is om in ieder geval doordeweeks op een vaste tijd naar bed te gaan (ritme). Ook probeer ik om aan het einde van de dag niet teveel koffie te drinken. Wat bij mij altijd werkt als ik niet kan slapen is om een bodyscan te doen of mezelf Reiki te geven. Een bodyscan is heel simpel. Wat je doet is met aandacht alle delen van je lijf afgaan. Je vraagt je dus af, hoe voelen mijn voeten, mijn tenen, mijn enkels. Hoe voelen mijn knieën, mijn benen?
En zo ga je langzaam je hele lijf af en vraagt je met nieuwsgierigheid af hoe het met alle delen van je lijf gaat….

Een andere methode die ook goed werkt is je voor te stellen dat je zweeft op een wolk. Je laat je hele lijf zakken in de wolk en je wordt gedragen en je hoeft helemaal niets. Niet te denken, niet te bewegen; je alleen maar laten dragen door de wolk.

Ik kan niet anders dan jullie heel veel plezier wensen met deze tip en uuuuh. Slaap lekker!

Onze lezers score:
[Total: 2 Average: 5]

2 reacties op “Probeer elke nacht 8 uur te slapen

 1. Jeroen zegt:

  Dat wist ik eigenlijk wel…
  8 uur slapen is goed voor me!

  Waarom lukt het dan niet altijd? Soms wil ik een serie verder kijken en ga ik later slapen; soms moet ik poolen of snookeren en ga ik later slapen; soms vergeet ik dat 8 uur slapen goed voor me is… vooral dat laatste komt vaker voor.

  Heb ik deze week dan elke nacht 8 uur geslapen? Nee; ik kon niet elke nacht even makkelijk in slaap komen en een paar keer werd ik midden in de nacht weer wakker en lag ik 2 uur wakker.
  Waar het bij mij om draait is dat ik mezelf een eerlijke kans moet geven om uit te rusten en die 8 uur te halen. Als ik na middernacht ga slapen en ik word eigenlijk meestal wel voor achten weer wakker dan is de kans dat ik 8 uur heb geslapen wel heel klein…

  Dus ik ga mezelf proberen wat meer slaap te gunnen!

 2. Linda zegt:

  Jaaaa, I LOVE SLAPEN!!! Zoals te verwachten was, vond ik deze tip heel fijn. Ik ben namelijk dol op slapen. In de nacht van vrijdag op zaterdag heb ik heel slecht geslapen. Veel wakker, onrustig en moeite met weer in te slapen. Ik merk dan op zaterdag gelijk dat ik niet helemaal fit ben; heb moeite me te concentreren en alles valt gelijk zwaarder. Ik begrijp dus wel dat veel onderzoeken aangeven dat je slaap nodig hebt om te herstellen en op te laden. Ga ik in de komende vakantie dan ook veel doen, slapen tijdens een siësta.

Geef een antwoord