Haast. Het woord ‘haast’ is voor velen verbonden met een gebrek aan tijd. Een tijdje geleden sprak ik nog iemand die het druk had en ik stelde hem voor om te onthaasten. Zijn antwoord was: ‘daar heb ik geen tijd voor.’

Veel van de tips die we al gedaan hebben gaan over tijd maken. Tags als ‘Meer tijd’, ‘Neem de tijd’ en ‘Tijdloos’ komen regelmatig voor. Voor mij werken veel de tips die gaan over het nemen van tijd om dingen te doen; of dat nou gaat over tijd nemen om te koken of om van je omgeving te genieten.

Een half uur eerder opstaan.

Mensen die mij kennen weten dat ik geen ochtendmens ben. Ik slaap graag uit en sta moeilijk op. Ik schrok dus wel een beetje toen deze tip uit de glazen kom kwam en ben benieuwd hoe het gaat bevallen.

Het idee achter de tip is voor mij om – door ’s ochtends de tijd te nemen en niet te haasten – de dag al zonder haast te beginnen. Ik zie ook al een combinatie voor me met je aan alle verkeersregels houden en daarmee minder gehaast rijden en minder gehaast aan de dag te beginnen.

Ik ga het proberen! Misschien word ik nog wel een echt ochtendmens…

Onze lezers score:
[Total: 1 Average: 2]

2 reacties op “Sta een half uur eerder op; neem de tijd

  1. Jeroen zegt:

    Ik heb het geprobeerd…
    Met zeer wisselende resultaten. Meteen op zondag begonnen; ik moest die dag vroeg poolen in Alkmaar en dacht “ik sta lekker een half uurtje eerder op, dan kan ik ontspannen daarnaartoe werken.” Zo gezegd zo gedaan en – behalve dat ik de tijd wat vergat terwijl ik met een vriend aan het praten was – was het een succes. Heerlijk ontspannen aangekomen bij het treinstation. Lekker op pad. Beetje poolen… prima!
    Verder had ik afgelopen week niet zo’n goede week qua zin om op te staan. Een jaar geleden is mijn zus overleden en veel herinneringen kwamen terug. Het liefste had ik eigenlijk dat de week voorbij was; elke dag me eerder bewust worden van de dag stond niet hoog op het wensenlijstje. De week was daardoor verder vooral een week waarin ik weinig energie had.
    Maar om terug te komen op de tip: vandaag (maandag) ben ik er gewoon mee verder gegaan met een half uurtje eerder opstaan en het bevalt vrij goed! Ik blijf het nog een tijdje proberen!

Geef een reactie