De rij bij de kassa geeft veel mensen stress. Of misschien geven de verschillende rijen bij de kassa mensen wel stress. Het idee dat je daar maar een beetje staat niets te doen terwijl je geen tijd hebt – goh, gaat die andere rij nou sneller? misschien moet ik wisselen? – In die rij staan lijkt niet iets te zijn wat mensen graag doen.

De enige manier waarop je me vroeger nog minder graag in de rij bij de kassa kon laten staan is me te vragen om ondertussen met iemand die ik niet ken te praten… Die persoon heeft vast een mening over me… help!!!

Nu ik wat ouder ben, merk ik dat de rij bij de kassa me juist intrigeert. Het is een rustmomentje voor mij. Misschien helpt het dat ik vaak niet op de drukste momenten in de rij sta, maar ik kijk naar wat er allemaal gebeurt in de rij en geniet rustig van de taferelen om me heen: bijvoorbeeld een jongetje dat probeert een overtuigend verhaal te vertellen aan zijn moeder waarom de snoepjes in de winkelwagen zitten.

Linda en ik merkten al hoe veel een glimlach in de rij bij de kassa uit kan maken op hoe je in de dag staat. Ik ben dan ook benieuwd hoe een praatje maken uitmaakt. Het is wel wat anders dan alleen te genieten van wat er gebeurt, maar ik denk dat ik het kan! en dat ik er wel blij van word.

Onze lezers score:
[Total: 2 Average: 4.5]

2 reacties op “Maak een praatje in de rij voor de kassa. Laat mensen voor gaan

 1. Jeroen zegt:

  Wisten jullie dat… deze zomer er afgelopen week vééééél minder rijen bij de kassa stonden?
  Elke keer als er iemand achter me in de rij kwam staan werden mijn boodschappen al gescand. Dat maakt het wel lastig om iemand voor te laten gaan of om nog een praatje te maken behalve een vriendelijk woord met de persoon achter de kassa soms.

  Welgeteld één keer is het gelukt om een praatje te maken. Linda en ik stonden in de rij (yes!) bij de kassa en achter ons stond een man met 1 blikje, die we dus – geheel in gedachte met de tip van de week – aanboden of hij voor wilde. De man antwoordde dat hij dat heel vriendelijk vond, maar dat hij nog 3 kilo boodschappen achter de kassa had liggen omdat hij eerder zijn portemonnee vergeten was en nu terug kwam om alles af te rekenen; en kennelijk om nog iets te halen dat hij vergeten was.

  Was de tip dan mislukt? Dat vind ik niet. Klein praatje gemaakt met iemand die blij was dat we aanboden hem voor te laten. Daarnaast ging ik – als ik boodschappen deed – bijna hopen op een rij bij de kassa, dus dat is ook een andere manier om naar rijen te kijken.

  Was het onthaastend? Moeilijk te zeggen; nauwelijks in een rij gestaan, dus dat werkte wel onthaastend, maar ik denk dat dat voornamelijk kwam door het gebrek aan rijen.
  Ik blijf wel proberen om af en toe een praatje te maken en iemand voor te laten; al is het alleen maar omdat een vriendelijke gebaar op zijn tijd sowieso onthaastend werkt voor mij.

 2. Linda zegt:

  Ik heb ook maar 1 rij gezien en dat was de rij waar ik samen met Jeroen in stond. Verder heerlijk rij loos. Wel heb ik de hele week overal iedereen voor laten gaan. Op de weg, op het fietspad, op het werk en zelfs op de pont. Vandaag kwam ik fietsend van het werk en moest afslaan naar links. Er reed al een tijdje een auto achter mij, dus ik dacht, ik ga even helemaal aan de kant dan kan de auto eerst. De automobilist stopte echter en bleef net zo lang staan tot dat ik voor ging. Vervolgens deed een buurman de portiekdeur voor me open en de deur naar de berging. Ik zei: volgens mij is vandaag mijn geluksdag of komt het omdat ik de hele week iedereen voor heb laten gaan? 😉

Geef een reactie