Eten is belangrijk! Natuurlijk is het belangrijk om voedsel binnen te krijgen, maar daarnaast is een maaltijd ook een belangrijk moment in de dag. Voor de meeste mensen is het ontbijt het begin van de dag en het moment om te zorgen dat je energie hebt om te starten aan een nieuwe dag. De lunch is een mooi rustmomentje om de werkdag in tweeën te breken. Het avondeten is voor mij hét moment om lekker te genieten van een goede maaltijd.

Waarom bezuinigen we dan zo vaak op de tijd die we besteden aan maaltijden? Ik betrap mezelf er net nog op dat ik wil gaan lunchen en ondertussen iets anders wil doen.

De tijd nemen om te eten helpt op vele manieren:

 1. Rustig kauwen zorgt voor een betere spijsvertering; 20 keer hoeft van mij niet, maar mag wel.
 2. Je eet minder snel te veel doordat je lichaam beter het signaal hoort van de maag als die vol zit.
 3. Je stapt een momentje uit de haast en laat je geest tot rust komen terwijl je je lichaam nieuwe energie geeft.

Probeer dus eens om een week lang aan tafel te eten zonder afleiding en kijk of het je meer energie oplevert. Geniet van een maaltijd zonder constant een telefoon in je hand te hebben en geniet van een goed gesprek met je tafelgenoot.

Eet smakelijk!

Onze lezers score:
[Total: 2 Average: 5]

2 reacties op “Eet aan tafel zonder afleiding

 1. Linda zegt:

  Ik vond het heerlijk om samen met Jeroen te eten, aan tafel, zonder afleiding, dat vind ik eigenlijk altijd. Kan ook niet anders, zo’n leuke man. En ik vond het geweldig toen we besloten om het gewoon 1 avond niet te doen. Bord op schoot, onder de ventilator en een serie kijken. Even helemaal niets en wat hangen. Het gaat er niet om dat je iets heel regide wel of niet doet. Het gaat om het genieten van het moment, in het nu. Blij zijn met de keuze die je maakt met aandacht voor de ander en jezelf!

 2. Jeroen zegt:

  Ik hou van lekker eten; zelf lekker koken en dan genieten. Dat is iets waar je de tijd voor mag nemen… een lekkere maaltijd voor je, leuk gezelschap en genieten!
  Deze week beviel me dan ook heel goed! Even de tijd nemen om te eten; even de tijd nemen om te ontspannen; even de tijd nemen om energie bij te tanken.
  Voor mij was dit een perfecte tip; niet alleen de voordelen van de tijd nemen om te eten, maar ook van de tijd nemen voor je hobby; wat toevallig ook weer te maken heeft met de tip van komende week…

Geef een reactie