Hoe mooi zou het niet zijn om elke dag energie te hebben en elke dag je te voelen alsof je net terug bent van vakantie en vol frisse energie weer met de dagelijkse bezigheden aan de slag kan…

We zijn weer terug van vakantie! En het was heerlijk!

Bij veel mensen slijt dit gevoel hoe langer geleden het is dat ze vakantie hebben gehad. Dan zit je achter je computer te werken – inmiddels ben je al weer 2 maanden terug van je vakantie – en stiekem spiek je naar de klok en kijk je uit naar het moment dat je weer vrij hebt om iets leuks te gaan doen.

Blijheid in pieken en dalen

Mensen zijn niet elk moment van de dag even blij; blijheid heeft pieken en dalen. Soms gebeurt er iets wat je tegenvalt of waar je teleurgesteld over bent en soms gebeurt er iets wat je weer opvrolijkt! Deze pieken en dalen duren soms een paar minuten, maar soms ook dagen of weken of langer…

Wat we met Onthaasten.Org proberen te doen heeft veel met energie te maken; waar haal je je energie vandaan om te zorgen dat je minder stress hebt of minder haast hebt? Of hoe maak je vakantiedagen van je werkdagen?

Je zou het kunnen zien alsof we proberen je te helpen om de dalen waarin je weinig energie hebt en weinig zin hebt minder diep te maken en minder lang te laten duren. Dit proberen we door je houvast te bieden aan bepaalde tools waarvan je weer energie krijgt en je zelf deze tools (tips) te laten proberen, opdat je zelf echt goed weet wat wel én wat niet goed voor je werkt.

Doe iets waar je blij van wordt!

Wat een mooi lootje hebben we dan getrokken met de weektip van deze week! “Neem tenminste 15 minuten per dag om iets te doen waar je blij van wordt.” Het kan dat je al terug grijpt naar een van onze eerdere tips, maar je kan ook zelf wat verzinnen. Probeer elke dag tenminste 15 minuten iets te doen waar je blij van wordt en energie van krijgt.

Voor sommige mensen is dat koken of naar klassieke muziek luisteren of slapen of haken… Wat is het voor jou?

Geniet ervan!

Onze lezers score:
[Total: 2 Average: 4.5]

2 reacties op “Neem tenminste 15 minuten per dag om iets te doen waar je blij van wordt

 1. Linda zegt:

  Wat een fijne tip om mee te beginnen na onze vakantie. Op vakantie hebben we de hele dag alleen maar dingen gedaan waar we blij van werden, waaronder wandelen, eten, kletsen en al het nieuws bekijken. Terug in eigen land is het dan toch weer een uitdaging om niet mee te gaan in de waan van de dag. Vandaar dat ik deze tip erg fijn vond. Ik hoefde er namelijk niet iets extra’s voor te doen, me alleen realiseren dat ik eigenlijk elke dag wel wat doe waar ik blij van wordt.
  Maandag: Samen koken met Jeroen
  Dinsdag : Op pad met Jeroen naar Beverwijk en naar de yoga geweest
  Woensdag: Naar workshops van de kamer van koophandel
  Donderdag: Koffiemomentje met collega’s (veel gelachen)
  Vrijdag: Heerlijk gegeten en gekletst met goede vriendin
  Wat een rijkdom als je de week zo bekijkt….. dus vooral veel dingen doen die je leuk vindt of waar je blij van wordt. Wat vond jij het leukste van afgelopen week?

 2. Jeroen zegt:

  Heerlijk!
  We hebben al meerdere tips gehad die inhoudelijk ook neerkwamen op wat tijd voor jezelf nemen, maar dan was in de tip al een bezigheid bepaalt om je rust te geven…
  Nu vond ik het heerlijk om juist zelf te kunnen kiezen waar ik zin in had om te doen waar ik blij van wordt en daar werd ik nog blijer van! Ik denk dat deze tip een heel goede preventieve werking tegen stress kan hebben.
  Enige nadeel aan deze tip dat ik kan verzinnen is dat als je al stress hebt, dat het dan misschien weer keuzestress oplevert om iets te gaan kiezen waar je blij van wordt.
  Terwijl er zo veel dingen kunnen zijn om blij van te worden; soms kan je gewoon iets gaan doen en hoef je niet te mikken op “de perfecte bezigheid om blij van te worden”, maar kan je gewoon lekker genieten!

Geef een antwoord